Kapteeni Kaapo Kaalimato

2014

Kapteeni Kaapo Kaalimato on matkalla, mutta minne?

Gnab Collectiven ensimmäinen lapsille suunnattu teos käsittelee kasvamisen ja muutoksen, katoavaisuuden ja hetkellisyyden teemoja. Teos tutustuttaa yleisönsä paitsi tanssitaiteeseen myös runouteen. Tanssiteoksen pääosassa on kaalimato, jonka suurin haave on muuttua perhoseksi ja oppia lentämään. Matkallaan Kaalimato tapaa ystäviään Pupu Jussia, Jupu Pussia, marssii muurahaisten kanssa ja oppii hieman pelottavien hanhien salaisen kielen. Kuinka sitten loppuen lopuksi käy? Ja missä on Kirsti Kirjatoukka?

Kapteeni Kaapo Kaalimato -teos on kevyesti liikuteltava, 2–6-vuotiaille lapsille suunnattu, kirjastoissa ja muissa julkisissa tiloissa esitettävä tanssiteatteriesitys. Esityksen kesto on noin 40 minuuttia.

Taidekasvatuksellisessa Darwinin kaalimato -projektissa sooloteoksen oli ensin määrä syntyä tanssitaiteilija Maria Kanaselle. Mutta niinkuin elämässä monesti käy, syntyi Kirsti Kirjatoukan hahmon lisäksi myös Kapteeni Kaapo Kaalimato. Teoksen sankari on tanssija-koreografi Samuli Roinisen lastenkulttuurinen alterego taiteilijahahmo, joka seikkailee ympäri maailmaa pop-up periaatteella ja jonka on voinut tavata vaikka Tampereen Hervannassa tai Lempäälän Pii Poossa.

Kapteeni Kaapo Kaalimato - Samuli Roininen / kuva: Janne Kaakkinen, 2014

Kapteeni Kaapo Kaalimato – Samuli Roininen / kuva: Janne Kaakkinen, 2014

Kapteeni Kaapo Kaalimato - Samuli Roininen / kuva: Janne Kaakkinen, 2014

Kapteeni Kaapo Kaalimato – Samuli Roininen / kuva: Janne Kaakkinen, 2014

Kapteeni Kaapo Kaalimadon ensiesitys on Hervannan vapaa-aikakeskuksen 1001 Kahvikuppia -taidekahvilassa kesäkuussa 2014. 1001 Kahvikuppia -työryhmän yhteistyökumppaneina toimivat Nuorisokeskus Kupoli, Suomen Setlementtiliitto ry:n koordinoima Hervannan Uusi paikallisuus ‒ hanke, Hervannan Kirjasto ja Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaan Tanssin Keskus ry.

Lisätietoja: 1001kahvikuppia.blogspot.fi/

Esitystä ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, AT Pirkanmaa sekä Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto