REVERIE

2016

REVERIE tila tai tunne, jossa ihminen vaipuu haaveisiinsa

Kaksi henkilöä kohtaa valkokankaalla ja näyttämöllä. Saapumisen ja lähdön välistä aikaa. Totuuden välähdys vai ohikiitävä hetki, jolloin upota haaveisiin?

Reverie_pressphoto_1_web
Reverie_pressphoto_2_web

Reverie on Gnab Collectiven päätöksentekoa käsittelevän esitystrilogian viimeinen osa. Se on muodoltaan videoinstallaatioesitys.
Trilogian ensimmäisessä osassa pureuduttiin hetkeen ennen päätöksentekoa ja toisessa osassa sitä, mitä tapahtuu juuri silloin kun teemme päätöksen. Tämän päätöksen ruumiinavauksen jälkeen teema siirtyy kolmannessa osassa taustalla. Tulee hetki, jolloin viedään trilogia päätökseen: Kolmannessa osassa Gnab Collective metsästää värejä ja sävyjä, joita saattaa syntyä siinä hetkessä, kun elämää kääntyy katsomaan jälkikäteen. Elämä on sarja päätöksiä – ja samaan aikaan elämä on paljon enemmän kuin tehtyjen päätösten summa.

 

REVERIE – videoinstallaatioesitys
Galleria Caisa (Mikonkatu 17 C, 00100 Helsinki)
1.3. klo 20

Mad House Helsinki (Tiivistämön aulassa Suvilahdessa)
2.3. klo 20
3.3. klo 22
4.3. klo 22
5.3. klo 21:30
Liput 5 €, lippu.fi

Ohjaajan sanat

”Aloitin 2012 esitystrilogian, joka käsittelee päätöksen tekoa. Prosessin tuloksena on syntynyt kahden esityksen lisäksi myös lyhytelokuva ja valokuvanäyttely. Nyt haluan viedä trilogian päätökseen viimeisellä osalla, Reverie -nimisellä monitaiteellisella teoksella. Projekti käsittelee menneisyydessä tehtyjä päätöksiä ja valintoja.”

Installaatiomaisessa esityksessä käytetään esiintyjän läsnäoloa, videokuvaa, musiikkia sekä puhetta ja näillä elementeillä luodaan visuaalinen ja auditiivinen kokonaisuus, jonka avulla katsojat itse voivat luoda omaa narratiivia. Teos haluaa luoda heijastuspinnan yleisön mielikuvitukselle ja näin tarjota yleisölle mahdollisuuden miettiä omia elämänvalintoja.


Työryhmä

Ohjaus – Martina Marti
Video – Emma Suominen
Esiintyjät – Jasmiina Sipilä ja Inari Virmakoski
Äänisuunnittelu – Romulus Chiciuc
Pukusuunnittelu – Katerina Zherbina
Tiedotus – Heidi Backström