Tekijät

MARTINA MARTI on Gnab Collectiven perustajajäsen ja toimii ryhmän vetäjänä. Hän on ohjaaja, esiintyjä ja tuottaja. Tämän lisäksi hän työskentelee näytelmäkääntäjänä.

Martina on opiskellut teatteritiedettä ja ohjaamista Canterburyissä Englannissa sekä Pariisissa, ja täydentänyt teatteriopintojansa suorittamalla taiteen tuottamiseen keskittyneen MBA -tutkinnon. Opintojensa jälkeen Martina on työskennellyt festivaalituottajana ja dramaturgina Saksassa sekä projektipäällikkönä kansainvälisissä projekteissa, erityisesti taiteilijoiden kansainvälistä liikkuvuutta edistävissä hankkeissa.

Martina on asunut Helsingissä vuodesta 2006 ja toteuttanut Suomessa useita teatteriprojekteja. Hänen ensimmäinen ohjauksensa on vuonna 2008 toteutettu monologiesitys 7/1 veljestä, joka kutsuttiin Tampereen Teatterikesään ja Stage festivaalille. Vuonna 2009 Martina perusti Gnab Collectiven, jonka kanssa hän pyrkii kehittämään esityksiä kollektiivisella metodilla ja devising -periaatteella.

MARION MAISANO on sveitsiläinen arkkitehti, joka toimii myös lavastus- ja pukusuunnittelijana, kuvataiteilijana ja graafisena suunnittelijana. Marion on työskennellyt lukuisissa eurooppalaisissa teattereissa ja teatteriryhmissä, kuten Kansallisoopperassa, Sofiassa, Wienin Oopperassa ja the Hebbel am Uferissa, Berliinissä. Marion kuuluu Gnab Collectiven perustajajäseniin ja on vuodesta 2009 asti tehnyt produktioita Suomessa.

CÉCILE ORBLIN on ranskalais-suomalainen näyttelijä ja esitystaiteilija, joka on yksi Gnabin perustajajäsenistä. Céci on opiskellut näytelijäntyötä Pariisissa ja Helsingissä sekä tehnyt jatko-opintoja esitystaiteen ja – teorian koulutusohjelmassa Teatterikorkeakoulussa. Vuodesta 2000 asti hänet on nähty sekä tv:ssä, elokuvissa että teattereissa, Suomessa ja ulkomailla. Suomen kansallisteatteri, erilaiset työryhmät ja kaupunginteatterit ovat hänelle tuttuja näyttämöitä. Työkielenään Cécile käyttää suomea, ranskaa, englantia ja ruotsia.

SAMULI ROININEN on yksi Gnab Collectiven perustajajäsenistä. Hän on tamperelainen tanssija-koreografi, joka on työskennellyt tanssin ja teatterin eri tehtävissä vuodesta 1996. Opiskeltuaan Turun Taideakatemiassa ja Rotterdamse Dansacademiessa Samuli on työskennellyt tanssijana mm. Hollannissa, Luxemburgissa ja Saksassa ja esiintynyt yli kahdessakymmenessä maassa ympäri maailmaa.

Samuli on ollut tanssija-koreografina tamperelaisessa Tanssiteatteri MD:ssä vuodesta 2003. Tanssiteatterityön lisäksi hän on säännöllisesti vieraillut koreografina ja pedagogina myös puheteatterin puolella sekä tanssinalan oppilaitoksissa. Roinisen teoksia on esitetty paitsi Suomessa, myös USA:ssa, Portugalissa, Hollannissa, Ruotsissa, Saksassa, Virossa, Japanissa ja Kiinassa. Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto on myöntänyt Roiniselle 1-vuotisen taiteilija-apurahan vuodelle 2014.

HEIDI BACKSTRÖM on kulttuurituottaja, joka on työskennellyt esittävän taiteen, elokuva- ja musiikkitapahtumien tuottajana, tiedottajana ja markkinoinnin parissa vuodesta 2003. Martinan ja Heidin yhteistyö alkoi vuonna 2007 7/1 veljeksen kanssa. Heidillä on oma, kulttuuriviestintään keskittyvä yritys, Markkinointitoimisto MAU.